Контакти
HomeНаші новиниБоротьба з COVID-19Боротьба  з COVID-19

▼▼
Контактні особи
Для ЗМІ:
Емі Роуз (Amy Rose)
+1 (212) 733-7410
[email protected]

Для інвесторів:
Чак Тріано (Chuck Triano)
+1 (212) 733-3901
[email protected]

Компанія Pfizer повідомляє про різнобічні досягнення в боротьбі з COVID-19

  • За результатами доклінічного скринінгу знайдено компоненти, які демонструють активність проти вірусу SARS-CoV-2.

  • Компанії Pfizer та BioNTech уклали договір про співпрацю для спільної розробки потенційної вакцини для профілактики COVID-19.

  • Pfizer публікує додаткові дані й результати аналізу лікарського засобу азитроміцин.

  • Анонсовано початок двох нових досліджень для вивчення взаємодії S. pneumoniae і SARS-CoV-2.

  • Pfizer проводить аналіз досліджень застосування тофацитинібу, інгібітора янус-кіназ (JAK),у пацієнтів із пневмонією, спричиненою COVID-19.

 НЬЮ-ЙОРК, 9 квітня 2020 р. — компанія Pfizer Inc. (NYSE: PFE) сьогодні повідомила про важливе досягнення в боротьбі зі всесвітньою пандемією спричиненою COVID-19. У плані дій Pfizer, який складається з п’яти напрямів зазначено, що для подолання глобальної кризи в системі охорони здоров’я, пов’язаної з вірусом COVID-19, компанія співпрацює з різними організаціями — учасниками екосистеми інновацій у сфері охорони здоров’я. Серед них є як великі фармацевтичні компанії, державні органи влади, так і наукові установи й невеликі біотехнологічні підприємства. Дослідники й науковці невпинно працюють над розробкою експериментальних противірусних сполук для боротьби з вірусом SARS-CoV-2, який спричинив нинішню пандемію коронавірусної інфекції (COVID-19). Також спеціалісти намагаються створити вакцину для профілактики цієї хвороби й вивчають інші потенційні методи лікування, які з наукової точки зору можуть допомогти інфікованим пацієнтам побороти вірус.
«Компанія хоче зробити те, що інші вважають неможливим», — повідомляє Альберт Боурла (Albert Bourla), президент і генеральний директор Pfizer. «Щоб подолати цей виклик у сфері громадського здоров’я, ми розробили план, який включає п’ять напрямів діяльності. Компанія співпрацює зі своїми партнерами в галузі охорони здоров’я та науковими установами для розробки потенційно нових методів профілактики й лікування коронавірусної інфекції COVID-19. Наші вчені та дослідники розглядають нові можливості використання наявних препаратів у портфоліо Pfizer, щоб допомогти інфікованим пацієнтам по всьому світу. Ми докладаємо всіх зусиль і не втрачаємо жодного шансу винайти спосіб лікування або зменшення важкості перебігу цієї недуги для суспільства».
Компанія Pfizer повідомила про головні успіхи у своєму завданні захистити людство від наростаючої пандемії та підготувати галузь до ефективнішого реагування на можливі майбутні кризи у сфері охорони здоров’я.

Пошук противірусних ліків

За результатами первинних скринінгових аналізів компанія Pfizer повідомила, що основна сполука, що лідирує, демонструючи найбільшу противірусну активність та її аналоги є активним інгібіторами 3C-подібної (3CL) протеази SARS-CoV-2. Попередні дані свідчать, що інгібітор протеази який лідирує (основна сполука), демонструє активність проти вірусу SARS-CoV-2. Компанія Pfizer проведе доклінічні підтверджуючі дослідження, виконає розширене профілювання противірусної активності сполуки-лідера й оцінить її придатність для внутрішньовенного застосування в клінічних умовах. Також компанія інвестує кошти в матеріали, які допоможуть розпочати потенційне клінічне дослідження основної речовини (основної сполуки), що лідирує за показниками активності проти вірусу SARS-CoV-2 вже до третього кварталу 2020 р. Це на три або навіть більше місяців швидше за найпозитивніші очікування. Сполука-лідер має всі шанси успішно пройти доклінічні підтверджуючі дослідження.

Pfizer застосовує свій великий експертний досвід у науковій розробці вакцин в успішної співпраці з компанією BioNTech

Компанії Pfizer Inc. та BioNTech SE уклали договір про глобальну співпрацю для спільної розробки першої потенційної програми BioNTech, що об’єднує дослідження вакцини на основі мРНК для профілактики коронавірусної інфекції COVID-19. У березні 2020 р. компанії представили лист про намір співпраці й почали роботу. Компанії планують разом провести клінічні дослідження експериментальних вакцин для профілактики COVID-19. Першими в дослідженнях візьмуть участь численні дослідницькі центри США та Європи. BioNTech і Pfizer мають намір розпочати клінічні випробування вже наприкінці квітня 2020 р. після отримання необхідних дозволів регуляторних органів. Компанії вважають, що в разі технічного успіху програми досліджень та її затвердження регуляторними органами є можливість надати мільйони доз вакцини вже до кінця 2020 р., а у 2021 р. швидко розширити масштаби виробництва до сотень мільйонів доз. Умови договору між компаніями наведені на сторінці пресрелізів вебсайту Pfizer.

Аналіз азитроміцину як препарату з противірусною активністю

Прагнучи поділитися інформацією, яка може допомогти в боротьбі з COVID-19, дослідники Pfizer оприлюднять статтю в журналі «Clinical Pharmacology and Therapeutics» («Клінічна фармакологія та лікарські засоби»). Ця стаття містить оцінку опублікованих даних щодо противірусних властивостей азитроміцину, отриманих в умовах in vitro та клінічних умовах. Цей відкритий огляд може посприяти використанню азитроміцину в майбутніх наукових дослідженнях у боротьбі з інфекцією спричиненою COVID-19. Азитроміцин не затверджений для лікування вірусних інфекцій.

Дослідження можливостей застосування наявних препаратів Pfizer у пацієнтів, які перебувають у критичному стані

Компанія Pfizer Inc. і група спеціалістів у галузі клінічних досліджень респіраторних інфекцій із Ліверпульської школи тропічної медицини розпочинають два нові дослідження, щоб зрозуміти принципи взаємодії S. pneumoniae та SARS-CoV-2. Очікується, що в найближчі дні Pfizer укладе з Ліверпулем договір про співпрацю, який дозволить надати фінансову підтримку та лабораторні тести для проведення досліджень. Ці випробування — SAFER (дослідження інфікування SARS-CoV-2 серед медичних працівників, які безпосередньо контактують із хворими) і FASTER (дослідження, яке проводиться для полегшення тестування на SARS CoV-2 і швидкого сортування хворих) — допоможуть дізнатися, чи мають пацієнти з COVID-19 підвищений ризик пневмококової пневмонії і чи можуть обидві інфекції ускладнити перебіг хвороби та призвести до більш тяжких наслідків. У дослідження SAFER буде залучено 100 медичних працівників із Королівської лікарні Ліверпуля. На їхньому прикладі науковці вивчатимуть швидкість зараження вірусом SARS-CoV-2 і динаміку пневмококової колонізації. У дослідження FASTER буде залучено 400 пацієнтів із підозрою на коронавірус, які перебувають у відділенні інфекційних хвороб Королівської лікарні Ліверпуля. Набір учасників уже розпочався. Дані досліджень очікуються протягом найближчих місяців.
В Італії наприкінці цього тижня дослідники планують розпочати незалежне випробування фази 2 для оцінки застосування тофацитинібу (перорального інгібітора янус-кіназ (JAK)) у пацієнтів з інтерстиціальною пневмонією, що спричинена вірусом SARS-CoV-2. Дослідження фінансуватиметься грантом Pfizer. Докладну інформацію про дослідження наведено на вебсайті clinicaltrials.gov.
Також компанія Pfizer веде переговори з іншими установами щодо проведення додаткових досліджень із застосуванням тофацитинібу або інших імунномодуляторів із портфоліо компанії. Це дослідження ґрунтується на гіпотезі, що інгібування янус-кіназ може зменшити системну запальну реакцію й запалення альвеол у пацієнтів із пневмонією, спричиненою COVID-19; це відбувається шляхом пригнічення важливих цитокінових сигналів у імуноопосередкованій запальній відповіді, яка може пошкоджувати легені і спричиняти гострий респіраторний дистрес-синдром у цієї групи хворих.  Важливо зазначити, що на даний момент тофацитиніб не затверджено для такого застосування. Тофацитиніб не слід призначати пацієнтам, які мають серйозну інфекційну хворобу в активній формі.
«Анонсоване завдання може зайняти багато років, але ми працюємо задля пошуку можливостей, які допоможуть заощадити якомога більше часу. І для цього краще мати кілька паралельних проектів, а ніж працювати тільки в одному напрямку», — повідомляє Мікаель Долстен (Mikael Dolsten), президент та науковий керівник відділу всесвітніх досліджень і розробок лікарських засобів Pfizer. «Для пошуків потрібен фундаментальний багатосторонній підхід та співпраця учасників екосистеми інновацій у сфері охорони здоров’я — представників наукової спільноти, партнерів фармацевтичної галузі, вищих посадових осіб та органів державної влади. У березні ми оголосили про співпрацю з компанією BioNTech для спільної розробки першої потенційної вакцини для профілактики COVID-19 на основі мРНК. Коронавірусна інфекція COVID-19 — це серйозна загроза суспільству, яка підштовхує кожного з нас надати увесь свій досвід та ресурси для подолання найскладнішого виклику в історії медицини XXI століття».
Компанія продовжить ділитися інформацією щодо препаратів свого портфоліо та нових потенційних противірусних субстанцій. Ці дані можуть допомогти багатьом компаніям і організаціям, які активно працюють над подоланням цієї небаченої кризи у сфері охорони здоров’я.

Pfizer inc.: досягнення, що змінюють життя пацієнтів

Використовуючи наукові знання та власні глобальні ресурси, компанія Pfizer виробляє препарати, які подовжують і значно покращують життя людей. Ми прагнемо встановити стандарти якості, безпеки та цінності нових відкриттів, розробки й виробництва товарів медичного призначення, у тому числі інноваційних лікарських засобів і вакцин. Співробітники Pfizer кожного дня працюють у країнах із розвиненими та зростаючими ринками, щоб популяризувати здоровий спосіб життя, профілактику, методи лікування та фармацевтичні препарати, які допомагають боротися з найстрашнішими хворобами сучасності. Pfizer є однією з провідних інноваційних біофармацевтичних компаній у світі. Відповідно до своїх зобов’язань ми співпрацюємо з медичними спеціалістами, органами державної влади та місцевими громадами, щоб люди в усьому світі мали доступ до надійної й доступної медицини. Понад 150 років ми працюємо, щоб допомагати тим, хто на нас покладається. 

Повідомлення про розголошення інформації

Ця публікація містить інформацію станом на 9 квітня 2020 р. У разі появи нових даних, подій або розробок компанія Pfizer не зобов’язується оновлювати прогностичні заяви, які анонсовані в цьому повідомленні.
Ця публікація містить прогностичні заяви щодо дій компанії Pfizer у боротьбі з COVID-19, включно з потенційною тривалістю клінічних випробувань, міркуваннями про можливий час випуску вакцини та описом потенційних досліджуваних противірусних ліків.
Представлена інформація пов’язана зі значними ризиками та неточностями, які можуть призвести до суттєвих відмінностей між фактичними результатами та очікуваннями, вираженими в прогностичних заявах. Ризики та неточності, між іншим, передбачають таке: неточності досліджень та розробки, у тому числі ті, що стосуються результатів скринінгу та можливості досягти прогнозованих доклінічних та клінічних кінцевих точок, дотриматися дат початку та/або завершення доклінічних і клінічних досліджень компанії, дат подання заяви на реєстрацію препарату та/або дат випуску препарату; ймовірність отримання несприятливих доклінічних або клінічних даних; ризик іншого тлумачення та оцінки даних клінічних і доклінічних досліджень регуляторними органами; невизначеність щодо того, чи затвердять регуляторні органи дизайн та результати клінічних досліджень компанії; невизначеність щодо подання заяви на реєстрацію будь-якої потенційної противірусної сполуки, вакцини або інших ймовірних лікарських засобів та її затвердження будь-якими компетентними органами, що залежить від багатьох чинників, включно з оцінкою переваг лікарського засобу над відомими ризиками та оцінкою його ефективності; рішення регуляторних органів, які впливають на маркування, виробництво, безпечність препарату та/або інші характеристики, що здатні вплинути на доступність або комерційний потенціал будь-якої такої продукції, включно з розробкою лікарських засобів або методів лікування іншими компаніями; виробничі можливості та потужність компанії; розробки компаній-конкурентів.
Докладний опис ризиків та неточностей зазначено в щорічному звіті Pfizer за фінансовий рік (форма 10-К), що закінчився 31 грудня 2019 року. Також цю інформацію можна знайти в подальших звітах за формою 10-Q, включно з розділами «Фактори ризику» та «Прогностична інформація й чинники, що можуть вплинути на майбутні результати», й у звітах за формою 8-К. Усі зазначені звіти подаються до Комісії з цінних паперів та фондового ринку США. Документи доступні за посиланнями: http://www.sec.gov | www.pfizer.com.  

Про нас Hаші новини Відповідальність Наукова діяльністьПолітика конфіденційності та cookiesУмови користування сайтомКонтакти Pfizer.comHealthcare ProfessionalsBusiness to businessNews and mediaInvestorsSitemap © Представництво "Пфайзер Експорт Бі.Ві" в Україні (2022). PP-UNP-UKR-0013